středa 10. srpna 2016

Linhart

Výletní místo sv. Linhart je několik zážitků v jednom. Lanové centrum, obora, stezka s maketami lesní zvěře, stezka v korunách stromů.
Přijet můžete autem nebo jet vlakem do Březové u Karlových Varů a potom si udělat procházku necelý kilometr lesem (či na kraji silnice, která je ale celkem vytížená). A o víkendu lze využít autobus.
Jako první uvidíte lanové centrum, které nabízí zábavu dětem od 3 let i dospělým. Mě zaujala tato lavička, jasně jsem se na ní viděla se svou vlastní svačinou. Nebo s nějakou pochutinou z občerstvení u centra.


V době příchodu bylo centrum ještě zavřené, takže jsme pokračovali rovnou dál, k oborám. Jsou tři - s jeleny, daňky a divokými prasaty. U obor jsou různé vyhlídkové věže, nad královstvím daňků vede lávka (pevná, nebyl problém jet po ní s kočárkem), jinak lesní cesty. U daňků jsme potkali mimo jiné i rybníček se zlatými rybkami.


Prohlénout si můžete i  pozůstatky kostela sv. Linharta. Místo má hodně zajímavou atmosféru (kojenec navázaný na hrudi se vzbudil a svou nervozitou nás donutil rychle se přesunout, spolu s dodatečně získanou informací že v lodi kostela se našel hrob muže se dvěma novorozenci, pod oltářem ženy která byla pohřbena na boku a skrčená z té situace až mrazí).


Když se projde okruh obor a vrátíme se zpět k parkovišti můžeme se ještě vydat stezkous maketami zvířat typickými pro region. Údajně v životní velikosti, já si tím jistá nejsem, kupříkladu lišku jsem vždy viděla mnohem menší, ale jsou nakreslená hezky, barevně odpovídají a veverka není vetší než daněk, takže to beru jako ústupek tomu aby byly makety vidět i z cesty - jsou totiž umístěné okolo, musí se hledat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat