pátek 12. srpna 2016

Velryba Varyba - putování po Karlových Varech vážně i nevážně...


Ani nevím jak jsme se o Velrybě Varybě dozvěděli. Ale dozvěděli a to je hlavní.
Prvním krokem bylo sehnat skládačku s úkoly, my ji objednávali ještě před prázdninami a vyzvedávala se v ZŠ Konečná, teď se dá koupit v infocentru Karlových Varů. Součástí skládačky s úkoly, popisem cesty a lístečkem za jehož vyplnění děti dostanou odměnu byla i krabička pastelek, takže člověk nemusí myslet ani na to aby měl dostatek psacích potřeb pro všechny děti. Za 26,- Kč velmi milé.
Letos byly všechny úkoly spjaté s Karlem IV., přeci jen by měl ty kulatiny ;) Část trasy vede lesy, část lázeňskou zónou, celkově je procházka několik km ale nenáročným terénem a cesta je velmi dobře popsána (aneb když jsem nezabloudila já, nezabloudí nikdo).
Co nebylo popsáno ve skládačce ale děti velmi zaujalo byl lev. Uprostřed lesa. 




Šlo se i kolem lanovky. No, kolem. Šlo se pod lanovkou. Tajuplné, kouzelné místo. A celkem jsme se zdrželi, lanovka jezdí každou chvilku, ale mávali jsme několika jízdám. 



Co ještě prozradit aniž by to byl velký spoiler? Snad jen že cestou potkáte i další zajímavé věci, třeba taneční zvonkohru poblíž jednoho z úkolů který vás čeká po opuštění lesa. Trasa je určena zejm. školním dětem, ale po zjednodušení některých úkolů a s dopomocí vše zvládla a bavila se i tříletá. 
Po absolvování celého putování zajděte do informačního centra. Pokud jste dávali pozor šifru velmi jednoduše rozluštíte a čeká Vás odměna. Sladká, trvalá i bezpečná.

Žádné komentáře:

Okomentovat