sobota 13. srpna 2016

Olympijský park Plzeň

Je to tady, všichni kdo sport provozují nebo sledují ví, že v Riu je olympiáda.
A v ČR je několik olympijských parků, já napíšu dojmy z toho v Plzni. Berte v úvahu že nepatřím ani k jedné z výše jmenovaných kategorií a sport je pro mě čiré zlo (díky, tělocvikářky). Možná i pomyslíte pro tam tedy lezu - no, protože děti mají právo o existenci sportů vědět, vyzkoušet si to a případně je mít rádi.
Olympijský park má hlavní prostor v amfiteátru a parku za OC Plaza, přímo v centru Plzně. V amfiteátru a přilehlém prostoru najdete pódium, v provozní době tu plane symbolický Olympijský oheň, odehrávají se doprovodné kulturní akce a rozhovory s hosty. Nepřehlédnete obří televizi se sportovními přenosy a v levo od ní plážový bar.
Za řekou čeká spousta a spousta stánků, kde si můžete vyzkoušet jednotlivé sporty, rozděleny jsou do 11 kategorií.
Děti ze základních škol (ale i menší) si mohou u stánku s upomínkovými předměty nebo infocentru města vyzvednout Sportovní kartu, do té sbírají razítka pokaždé, když někde vystojí frontu a sport si vyzkouší. Nabídka je opravdu široká - lodě na suchu i na řece, koně, bojové sporty, lukotřelba, střelba z pistole, horolezectví, snackline, všechny možné (a několik nemožných) míčové hry.... Pokud si vyzkouší alespoň jednu disciplínu v každém sektoru dostanou zlatou medaili. Všichni zlatou, bez ohledu na výsledky, to je věc která se mi hodně líbí.




O víkendech park expanduje a pokud děti navštíví 5 dalších stanovišť dostanou další odměnu. Některé na sebe navazují v rámci MHD  - pokud vyrážíte od Plazy můžete např, jet tramvají k  Atletickému stadionu města Plzně ve Skvrňanech, potom zpátky (a dál) k TJ Lokomotiva Plzeň na Slovanech, seběhnout k Armádnímu střeleckému stadionu v Lobzích, odkud jede autobus k  Jachetnímu klubu Plzeň u Velkého boleveckého rybníka. A zbývá Slavia VŠ Plzeň kterou prostě nějak zařadíte. 

Žádné komentáře:

Okomentovat