pondělí 8. srpna 2016

Svatošky dětský ráj

Areál Svatošky dětský ráj jsme navštívili jako pěší, ale dá se tam i zaparkovat s lodí při sjezdu Ohře. Pokud jdete pěšky z Karlových Varů - Doubí čeká Vás příjemná procházka která sice kousek vede mezi domy, ale potom pokračuje jako cesta lesem kolem řeky, kde potkáte sem tam auto nebo cyklistu, velkého provozu se bát nemusíte. A cesta není žádný nudný pochod - tu narazíte na studánku, tu pasoucí se koně, zajímavou skálu a podobně. 






Kousek před cílem míjíte samotné Svatošské skály. Svatební průvod, který proklela zhrzená víla nebo, podle jiné pověsti, ho nechal zkamenět ďábel na přání odmítnutého nápadníka. Kdo je kdo (páter, nevěsta, tchyně...) se dozvíte z informační tabule. Blíž se můžete jít podívat po visuté lávce "houpacím mostě". Pro osoby se závratí je to zážitek skoro takový jako pro děti. 


Na cestu do areálu musíte po mostě zpátky a pokračovat ještě kousek proti proudu Ohře. Nebojte bránu neminete. Projdete se kolem ovcí, koz, voliéry se slepičkami a dorazíte k místu kde se jistojistě zdržíte. Obří nafukovací trampolína. A tím obří se myslí opravdu obří. Vstup na celý den je 40,- a platí se v občerstvení naproti. Zdarma ji mají ubytovaní (noc v tee pee teprve vyzkoušíme, kdo má raději větší pohodlí může si vybrat třeba apartmán nebo srub). Vedle trampolíny je mezi stromy vybudované lanové centrum kde jsou překážky různé obtížnosti, bavili se tříletí i školáci. 




Za lanovým centrem se napouštěl menší bazén, o tom jestli je volně k dispozici nevím, protože zrovna nebylo počasí na koupání. A pokud se Vám povede přesvědčit děti a pokračovat hlouběji do areálu potkáte ještě indiánské koně (na kterých můžete si domluvit projížďku), prasátka, dřevěný vláček na hraní a menší hřiště s pískovištěm, houpačkami a klouzačkou.
Myslím, že Svatošky Vás zabaví na celý den a den strávený v místě bez signálu, takže bez telefonu, "jen" spolu je k nezaplacení. 

Žádné komentáře:

Okomentovat